Dacă în locul lui Mircea Albulescu era alt bătrân claxonat și înjurat?!

De fiecare dacă când o vedetă moare, românii dovedesc cât sunt de ipocriți. Toată lumea e cuprinsă de o frenezie nebună, share-uiește articole elogioase, cântece, piese de teatru, România toată e cuprinsă de dor și jale. Dar până ieri, unde erați, voi aștia care acum vă jeliți de parcă v-a murit o rudă? Până ieri, de ce nu l-ați apreciat niciunul pe omul pe care azi îl plângeți? Nu cumva e doar o modă, cea a share-ului, ca să vadă lumea cât de culți sunteți și cum plângeți valorile neamului?!

Cea mai mare dovadă de prefăcătorie mi s-a părut aceea a faptului că toată lumea s-a arătat indignată de faptul că Mircea Albulescu a fost huiduit și claxonat cu o zi înainte să moară, la o trecere pentru pietoni din București. Dar v-ați gândit vreunul câți alți bătrâni trec prin astfel de clipe zilnic?! V-ați gândit vreunul că dacă Mircea Albulescu nu murea, episodul de la trecerea de pietoni nici măcar nu se mai afla, pentru că nu mai era senzațional? Ideea tristă este că Mircea Albulescu nu impresiona pe nimeni cu o zi înainte să moară, decât poate dacă ar mai fi urcat pe o scenă – atunci, da, ar fi smuls sute de aplauze. Dar așa, era dat uitării. Pentru că suntem atât de ipocriți încât ne prefacem de abia acum că ne pare rău că s-a dus un om care a dus numele țării mai departe. Pentru că de abia după ce a murit, ne prefacem că l-am iubit pe Mircea Albulescu. Pentru că până să moară, era doar un alt bătrân care traversa prea încet strada și enerva șoferii.

Nu contest cu nimic valoarea lui Mircea Albulescu, doar că dacă episodul de la trecerea pentru pietoni v-a marcat atât de mult, țineți cont de el când e vorba de oricine altcineva și aveți răbdare cu toți cei din jur, nu doar cu vedetele. Fiecare bătrân reprezintă ceva important pentru familia sa. Mircea Albulescu nu ar trebui să fie cu nimic mai important decât bătrânii voștri. Și încă ceva… apreciați valorile încă din timpul vieții, nu doar după ce se sting.

Aici nu s-a isterizat nimeni și a fost cam același lucru. Dar, de, bătrânul acesta nu era vedetă!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s