For the love of God, de ce cont comun de Facebook?!

Nu, nu, nu! De un milion de ori nu! Nu găsesc niciun motiv rezonabil pentru care mi-aș face cont comun de Facebook cu „jumătatea mea mai bună”. Ceea ce pledează într-o iubire fără margini, într-o relație în care cei doi împart absolut totul și nu au nimic de ascuns, nu este altceva decât o formă de sclavagism în relație, dus la noi cote, la care poate nici Hitler nu visa să supună evreii.

Stau și mă gândesc cât de strâmb trebuie să calce unul din parteneri, pentru a se ajunge în punctul în care își pierde și ultima fărâmă de drept la intimitate (dacă Facebook-ul poate fi considerat ceva intim, dar asta e altă poveste) și ultimul strop de încredere pe care i-l poate acorda persoana cu care își împarte viața, rețelele de socializare și poate, mâine-poimâine ne trezim cu cupluri care își cumpără haine uni-sex ca să le poată împărți și pe acestea.

Dacă ați ajuns în punctul în care celălalt nu mai poate nici măcar să respire, fără a da impresia că face ceva „dubios”, de ce nu îi puneți pur și simplu punct? Acest control total al vieții celuilalt, în care nu mai poata da nici măcar un like sau nu mai poate stabili să iasă cu băieții la o bere, fără ca duduia să cunoască toate detaliile, mă îngrozește. Numai mie mi se pare o schizofrenie în toată regula să vrei să controlezi absolut tot ce face celălalt?!

Observați că tind să spun că acest control este aplicat dinspre „ea” spre „el”. Pentru că trebuie să recunoaștem că sunt mai multe femei bolnave de un astfel de sindrom „obsesiv-compulsiv” decât bărbații. Rar se întâmplă ca un bărbat să fie atât de psihopat încât să vrea să citească în detaliu discuțiile ei despre ciclu cu prietenele de pe Facebook sau câte grame de margarină se pun într-o cutare prăjitură. Pe când femeia trebuie să știe exact la ce oră se duce el pe terenul de fotbal să dea cu șutul spre poartă și, cel mai important, dacă nu cumva se mai găsește vreo purtătoare de rochie, total întâmplător, care să le asigure galeria pe teren. Pentru că din punctul lor de vedere, în niciun moment bărbatul respectiv nu prezintă încredere și nu merită să fie lăsat de capul lui. Știe ea mai bine cum în orice moment o altă duduie l-ar putea acosta pe Facebook și i-ar suci mințile bietului animal care nu poate gândi pentru el însuși. Pentru că oricare alta l-ar putea sufla din mâna ei, în care deține acel smartphone cu care îi controlează viața.

Fetelor, nu dețineți controlul absolut al vieții lor. Dețineți doar un cont de Facebook pe care el probabil nici nu o să-l mai folosească. Mai are multe aplicații unde poate nu v-ați băgat încă nasul: Instagram, Telegram, Whatsapp, Tinder etc…

Advertisements

2 thoughts on “For the love of God, de ce cont comun de Facebook?!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s