Cel mai bun plan e să nu îți faci niciun plan

teoria haosuluiE o vorbă din popor care spune că socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. Cred că fiecare am experimentat momente în care am pus la punct planuri perfecte, pas cu pas, dar care de puține ori s-au realizat întocmai. Pentru că niciodată nu putem influența în totalitate acțiuni care țin și de terțe persoane, respectiv situații. E important să îți stabilești scopuri în viață, dar uneori e mai eficient să îți propui ceva și să te concentrezi pe rezultat, nu neapărat pe metoda prin care ajungi acolo.

De multe ori te poți trezi în ipostaza în care un vis ți s-a îndeplinit, deși nu ai făcut mare lucru pentru el. Sau cel puțin așa crezi tu. Totul funcționează pe bază de energie. Iar gândurile, la fel ca și faptele, sunt energii, impulsuri care pun, la rândul lor, alte energii în mișcare. Totul a pornit în 1960, când Edward Lorenz a pornit teoria haosului. Poate bătaia aripii unui fluture din Brazilia să genereze o tornadă în Texas?! Asta s-a întrebat atunci fizicianul, iar zeci de genii au încercat să demonstreze sau să conteste ambițioasa teorie a lui Lorenz. Fizicienilor din întreaga lume li s-au alăturat filosofi și scriitori și s-a ajuns la curentul numit New Age, conform căruia gândurile întotdeauna atrag fapte.

Joe Vitale, într-una din cărțile sale motivaționale, spunea că marele secret e să îți dorești ceva foarte mult, apoi să te relaxezi, să nu te gândești nicio clipă cum ai putea să obții acel lucru și să aștepți să apară.

Dacă ceva atât de infim, precum bătaia aripii unui fluture, ar putea genera alte forțe care, într-un final, să producă ceva atât de mare, precum o tornadă în altă țară, vă dați seama ce ar putea face gesturile noastre de zi cu zi?

Cred că important e să nu uiți niciodată ce îți dorești și atunci, inconștient, vei acționa astfel încât să ajungi unde vrei. La nivel inconștient, intuiția ar putea funcționa mult mai bine decât planurile stabilite în detaliu, pe baza raționamentelor logice. Și asta pentru simplu fapt că energiile din noi citesc mult mai bine energiile înconjurătoare, decât poate creierul să o facă.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s