Cum ştii că drumul pe care mergi e cel corect?!

Decizii, decizii… În viaţă facem alegeri, unele banale, cum ar fi ce mâncăm la prânz, ce rochie purtăm la ieșirea cu prietenii, iar altele categorice, cum ar fi job-ul, sau cu cine îți împarți restul vieții. Dar uneori, oricât de mult ai pune în balanță avantajele și dezavantajele, nu poți fii sigur de decizia pe care ai luat-o.

Știi că ai luat o decizie bună de abia atunci când ești liniștit, când schimbarea pe care ai făcut-o în viața ta îți face zilele mai frumoase și nopțile mai odihnitoare. Dar până în acel moment, când oricât de mult ai cântări o situație, nu reușești să iei o decizie, ce e de făcut?!

Noi, oamenii, suntem ființe raționale. Dar am uitat poate cel mai important dar cu care am fost înzestrați: instinctul. Deși înăbușite de societate, avem anumite puteri de care nici măcar nu mai suntem conștienți. Oricât de eronată ar considera-o majoritatea, uneori soluția este chiar să îți asculți inima. Acest clișeu, îndelung criticat de persoanele care au nevoie de certitudini în viață, poate fi răspunsul tuturor problemelor.

În momentul în care ai făcut alegerea potrivită, toate lucrurile se aranjează de la sine. Îți merge din ce în ce mai bine, iar asta este garanția faptului că ești pe drumul cel bun. Iar dacă lucrurile nu stau așa, oricând poți face, din nou, o schimbare. Plafonarea în situații limită este cea mai mare greșeală. Dacă ceva nu merge bine, un nou început e soluția. Să speri că lucrurile se vor îmbunătăți, dar să nu faci nimic în acest sens este ca și cum te-ai resemna că niciodată nu va fi mai bine.

Nimic nu va merge perfect la nesfârșit. Din când în când, ceea ce cândva a fost o alegere bună, nu îți va mai aduce aceleași satisfacții. Și atunci e timpul să îți asculți, din nou, instinctul.

Advertisements

One thought on “Cum ştii că drumul pe care mergi e cel corect?!

  1. Ai dreptate, nu poți știi cu adevărat dacă ai luat o decizie bună până nu trăiești urmările ei. Cred însă că în ultimii ani s-a insistat prea mult pe ideea de follow your dream respectiv urmeaza-ți instinctul și va fi bine. Personal nu (mai) cred în această abordare. Câteva dintre deciziile care mi-au adus cea mai mare satisfacție, pe toate planurile, au fost luate gândind rațional, rece, adesea suprimând instinctul.
    Una dintre aceste decizii a fost să plec în Germania. Dacă ești curioasă de experiențele unui tânăr medic emigrant, le poți citi aici:

    https://notedinpribegie.wordpress.com/

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s