Dacă mă sărută data viitoare?!

Ca femei, avem întipărită în minte axioma începutului unei relații. El ne face curte. Noi flirtăm ușor, nevinovat, având grijă să nu spunem direct ceea ce ne dorim. El insistă. Multe dintre noi, crezând că “așa trebuie”, merg mai departe și refuză de câteva ori. “Lasă-l, dragă, să insiste, să mă convingă că nu e de joacă pentru el.” Și multe pierdem. Joaca este necesară. În doi. Iar așteptarea nu trebuie să dureze o veșnicie, pentru că există neșansa ca lucrurile să rămână în aer, iar relația să nu se mai materializeze.

Totuși, trebuie ca EL să facă primul pas! Asta ne spunem întotdeauna: că este datoria lui să își mărturisească sentimentele, fie prin vorbe, fie pur și simplu sărutându-ne. Dar multe așteptăm un sărut care nu mai vine. Pentru că și ei gândesc la fel ca noi. Au aceleași temeri: dacă mă respinge, dacă în realitate e doar glumeață și nu flirtează, dacă, dacă, dacă… Și așa fetele rămân nesărutate, iar băieții merg mai departe.

De când am făcut atâta caz pe feminism și pe egalitate de șanse, ei au înțeles că toată treaba e reciprocă. Că și ei au dreptul de a fi curtați iar, uneori, că e treaba femeii să ia inițiativă.

E un joc frumos, dar care nu trebuie dus la nesfârșit. Unul trebuie să rupă lanțul, să își facă curaj și să meargă spre cucerirea tărâmului “advers”. Dar care dintre cei doi va face asta?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s