Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie: să scapi de proști!

Pe final de campanie electorală pentru șefia țării, am ajuns la concluzia că problema majoră a României este reprezentată, în realitate, de numărul mare de proști care locuiesc în ea. Peste 95% din oamenii cu care am vorbit spun că nu îl vor vota pe Ponta. Poate și datorită faptului că, în general, am grijă cu ce fel de oameni mă înconjor.

Cu toate acestea, mă tem teribil că Victor Viorel Ponta va fi viitorul nostru președinte. Tinerii mă vor contrazice aici, motivând că pe rețelele de socializare se duce o campanie acerbă împotriva lui, care pare a-i da șanse minime de reușită. Ei, bine, problema e că nu aceia reprezintă majoritatea țării. Uitați de oamenii care îl vor vota dintr-un milion de motive stupide: pentru că Băsescu a tăiat salariile, pentru că Ponta le dă ulei, pentru că Udrea e o parașută, pentru că Johannis nu e român, pentru că Macovei e prea bătrână, sau pentru că pur și simplu mulți nu au auzit de altcineva în afară de Ponta și de Băsescu. Eu una mă simt intoxicată. Peste tot în jurul meu văd zâmbetul tâmp al lui Viorel, pe tot felul de bannere, unele legale, altele mai puțin “ortodoxe”. Știați, de exemplu, că în Ploiești afișajul pe imobile este total interzis printr-o hotărâre de Consiliu Local? Cu toate acestea, Ponta e omni-prezent, ca un Dumnezeu al tuturor colțurilor unde ar mai încăpea un banner. Îmi amintesc cum în preajma alegerilor pentru Parlamentul European, în timp ce făceam un sondaj printre trecători, referitor la candidați, am descoperit cu amărăciune ce haos e în mintea oamenilor. Unii se jurau că Victoraș candidează pentru un loc la Bruxelles din partea Partidului Democrat Liberal!

Pe de altă parte, acest Mickey Mouse al politicii autohtone a născut un cult al personalității pe care cred că Ceaușescu ar fi invidios. Vorba ‘ceea: invățăcelul și-a depășit maestrul… Spălarea creierelor a ajuns la cote alarmante. Un alt episod care îmi aduce un zâmbet amar s-a petrecut cu puțin timp înaintea alegerilor locale din Păulești, o comună “modernă”, situată la nici 5km de Ploiești, unde te-ai aștepta să dai de oameni cu capul pe umeri. Stând de vorbă cu câțiva localnici, am descoperit că vor vota, fără drept de apel, cu PSD. Motivul?! PSD le-a pus apă, gaze, etc. Siderată, i-am contracarat: “dar nu aveți canalizare aici!”. Oamenii m-au contrazis imediat: “cum nu, domnișoară, nu vedeți?”. Urmând cu privirea locul pe care mi-l indica mâna respectivului, am dat cu ochii de un șanț. Le-am explicat, cât de răbdătoare am putut, că un șanț de scurgere nu înseamnă canalizare. Nu a fost chip să-i conving. Și proștii aștia votează!!! Nu am nimic cu ei, dar deciziile lor influențează viitorul meu. Al meu, o tânără care le va plăti pensiile, dar doar dacă voi reuși să câștig suficient încât să le susțin și lor bătrânețile.

Deunăzi, am mai avut parte de o experiență care a venit ca o palmă după ceafă: intrând în vorbă cu o doamnă pe la 50 și ceva de ani, care la prima impresie nu dădea semne de scleroză, am descoperit că îl va vota pe Ponta sub următorul pretext: “nu ați văzut ce tânăr și ce frumușel e?!”. Mai departe, a desființat toate celelalte figuri politice actuale: Johannis pur și simplu nu-i place, Macovei are pielea lăsată, Băsescu e un alcoolic (vezi propaganda Antena 3, un alt subiect sensibil pe care, probabil, îl voi aborda altă dată), etc. Iar punctul culminant a venit în clipa în care mi-a mărturisit că a plâns când l-au arestat pe Adrian Năstase. A plâns de mila Danei, gândindu-se că în lipsa lui Bombonel nu va mai avea bani de mâncare. “Să mănânce termopane”, i-am răspuns sec. Aceasta a fost o altă proastă care duminică va vota. Și va vota împotriva noastră, a românilor care mai avem ceva în cap.

Am analizat și eu situația candidaților. Și sunt aproape sigură că o voi vota pe Monica Macovei. “Baba aia cu pielea zbârcită”, cum a numit-o doamna de care povesteam mai sus, m-a convins din mai multe motive, de care voi vorbi altă dată, probabil chiar mâine.

Problema mea, acum, e următoarea: ce facem cu toți proștii care ne distrug viitorul? Ce îmi oferă mie, o tânără de 23 de ani, această țara?! Posibilitatea de a pleca, știu! Dar dacă voi pleca, vreau să plec din alte motive, nu din cauza “colegilor mei de țară”. Mai ales în condițiile în care ajung la concluzia că nu conducătorii sunt de vină pentru situația țării, ci proștii care votează și îi lasă să facă ce vor din Românica noastră.

Mi-ar plăcea să schimbăm sistemul de votare. Să nu mai aibă toată lumea dreptul să pună ștampila pe buletinul acela de vot. Să se facă un proces de selecție înainte: minim bacalaureat și alte lucruri de genul acesta.

Ne merităm soarta. Păcat că soarta e hotărâtă de majoritate, care trăiește într-o ignoranță de nedescris.

P.S.: Mesaj pentru tinerii care nu merg la vot: sunteți la fel de proști ca domnii ăia din Păulești! În timp ce Dragnea scoate morții la vot, la voi nu se mai depune niciun fel de efort. Chiar credeți că buletinul vostru va rămâne nefolosit?! Anulați-vă votul dacă nu vă place de nimeni, dar nu i-l faceți cadou lui Viorel, pentru că vă e silă să ieșiți 20 de minute din casă.

Advertisements

10 thoughts on “Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie: să scapi de proști!

 1. “Să se facă un proces de selecție înainte: minim bacalaureat și alte lucruri de genul acesta” E stupid sa spui asta, toti oamenii au drepturi egale. Din pacate.

  Like

 2. Nu cred ca ar trebui un ”proces de selectie” al oamenilor cu drept de vot. Cred ca ar trebui sa se investeasca mai mult in educatie ca sa nu mai avem categoriile de oameni mentionate mai sus. Cat despre cei batrani, nu prea mai ai ce sa le mai faci. Doar sa le zici ca votul lor ii afecteaza pe copii si nepotii lor.

  Like

 3. deci si in ’90 a fost aceeasi problema , studentii au iesit in strada pt viitorul tarii, in 92 la fel s-a votat cu kuru..si tot asa
  cind in 96 cistiga conventia a fost bucurie mare ?
  nu pt toti astia mai in vasta , profesori educatori, doctori , salariati la stat si la privat .toti fac parte din sistem si toti se descurca , cu o spaga , cu o invarteala.
  Cind tineretul nu va mai copia referate, cind profesoriii vor da note pe bune , si nu pe spaga, cumetii, relatii. cind cresterea in functie in invatamant si in alte domenii se va face pe criterii de profesionalims si nu de pupincurism ..cind restul societatii va fi normala..atunci discutam…momentan este “viral pe net”. pe romaneste : o laba lunga fara finalizare.

  si daca in ploiesti panotajul pe cladiri este interzis , societatea civila doarme ?

  se putea face o sesizare . una sau o mie de sesizari. se putea protesta ..se puteau face multe …nu v-au ascultat ? exista net . exista posibilitatea de a strange lumea la protest.

  daca lumea a iesit in starda pt un arab ..de ce nu ar vota si un neamt?

  p.s. viitorul este oricum distrus. acum 2 ani cine a cistigat alegerile parlamentare ? faptul ca punem un neamt in frunte ..de a doau zi romanul o sa lucreze ca in germania?

  Like

 4. problema este prezenta si la “generatia tanara”… copii de 18-19 ani, din grupul caroara fac parte, sau chiar cei care nu au inca drept de vot nu sunt foarte constienti ca ceea ce fac ei acum ii poate afecta foarte mult in viitor. sunt deja setati si stiu ca Romania este o tara care merge in jos, nefiind constienti ca ei sunt cei care pot schimba asta…. sunt tinerii care, atunci cand sunt intr-un grup de oameni, printre care si necunoscuti “se dau in spectacol”, cei de a caror limbaj te ingrozesti, cei care arunca hartii pe jos, cei care asculta “muzica” din smartphone-uri, bineinteles, fara casti, “sa se bucure toata lumea”… cei care fac lucruri minore, dar care, fiind lipsiti de educatia de baza, vor fi adultii de maine, cei cu care putinii “colegi de generatie” deschisi la minte, cu vointa, care incearca sa schimbe lucruri in Romania, se vor lupta di greu…. si ei fac parte din grupul celor afectati de prostie…. boala care nu doare si care nu se trateaza

  Like

 5. Statistic și oficial 80% din populația adultă a României este proastă sau neinstruită. Și asta după patru ani de studiu sociologic comandat de la Bruxelles și plătit tot de către ei. Au avut nevoie de el pentru a ști câte lanțuti să ne pună. Pentru că românii în majoritatea lor când aud că vine unul să-i fută în cur, în loc să se unească să-l rupă cu bătaia, vor face coadă la farmacie să cumpere vaselină. Cât despre a vota dacă ai bac-ul, cunosc personal absolvenți de bac care sunt proști bâtă și nu știu nici alfabetul limbii române complet. Și acum în era tehnologiei este mult mai simplu. Pui individul la aparat și acesta îți spune dacă e idiot sau nu. Și nu îi dai drept de vot. Și dacă vrei să te cerți cu un român este suficient să-l faci prost sau să-i dai de înțeles că ar fi prost. A devenit dușmanul tău instant îndiferent de câți ani îl cunoști. Inclusiv rude. România este singura țară din Europa unde cetățenii ei se dușmănesc tacit cel mai mult. Să fi ipocrit, în termeni populari ”bulangiu” este o stare a românului indiferent din ce categorie socială face parte. Țiganii se bat cu săbiile, vecinii se ceartă pentru 10 centimetri de hotar, neamurile se ceartă pentru o moștenire, deontologii din mass media își dau la gioale cu ardoare, politicienii se bălăcăresc doct(cu numărări de ouă), toată lumea este într-un conflict permanent întreținut de niște idioți. Și stând strâmb și judecând drept din cauză de exces de neuroni, adică neavând capul gol(sic), știu și sunt conștient că la Cotroceni dacă pe fotoliul președintelui se află un om sau o mătură este același lucru pentru cetățenul român. Conform Constituției președintele țării nu poate face nimic pentru români decât gargară. Primul specialist în gargară este marinarul. Cât despre a o vota pe Monica trebuie să fi ori mic și prost ori nu ai trăit pe vremea comunismului. Pentru că atunci miliția tăia și spânzura în țară și dacă venea la tine acasă să facă percheziție sau să te salte, dacă făceai scandal și cereai să arate mandatul de la procuror și vedea milițianul că nu ești prost, scotea unul în alb gata semnat și-l completa cu numele tău. Ori madam Monica s-a bucurat de favorurile comunismului fiind un astfel de procuror. Dar stați liniștiți la locurile voastre cum vă indica coana Leana, că președintele României este stabilit deja. Viitorul președinte va fi…Klaus Iohannis. Că așa e ordinul de sus. Sunt milioane de alegători posesori de fost Cosmote actual Telekom. Firma asta este parcă din Papua Noua Guinee, nu?! Uitați-vă ce mesaje veți avea în ultimele două zile de campanie. Și parcă prostimea în marea ei majoritate aveau Cosmote.

  Liked by 1 person

  1. domnisoara eu nu ma duc la vot….si ti as explica daca ai fi destul de inteligenta si de ce nu…(dar nu esti) asa ca o sa citez un clasic…:

   macar eu stiu clar ca nu fac nimic.
   tu, asta convins ca votul e un lucru bun si responsabil nu numai ca nu faci nimic, dar te pacalesti ca faci ceva. eu sunt doar inutil. tu esti inutil si prost. și faptul că ești convins că acțiunea ta inutilă e de fapt utilă e doar o credință cretină.

   http://www.piticigratis.com/2014/10/nu-votez/.

   deci domnita fa botu mic si treci la munca sa platesti pensia la aia care iti fut tie viitorul…

   Like

   1. Sublim comentariu, sublim limbaj. Te-ai gandit mult pana sa apasi butonul “Post Comment” sau a fost primul lucru care ti-a trecut prin minte?

    Daca votezi la fel cum scrii, eu unul iti multumesc din suflet ca nu o sa fii prezent la vot.

    Liviu “Haters gonna hate” D.

    Like

 6. Singurele optiuni viabile si mai ales candidati calificati din punct de vedere al experientei politice pentru postul de presedinte sunt Tariceanu si Ponta. Tariceanu pentru ca pus bazele PNL in 90 si a fost stabil din punct de vedere politic pana in momentul in care baronii PDL au pus stapanire pe PNL, ceea ce a dus la o onorabila plecare iar numarul doi ar fi ca Tariceanu a fost prim-ministru intr-o perioada in care Romania a fost pe o panta ascendenta. Cat despre Ponta, are experienta politica pentru ca a fost deputat in 2 mandate, sef al corpului de control al premierului Nastase si mai nou prim-ministru. Concluzia si motivul pentru care am subliniat cele de mai sus? Aduci la Cotroceni pe cineva care e uns cu toate alifiile si cunoaste tot ce inseamna diplomatie, economie, politici sociale si a luat parte la actul politic si stie mai pe romaneste cu ce se mananca deci automat e CALIFICAT la functia de presedinte.
  Am avut pana acum timp de 10 ani un marinar care credea ca Romania e un vapor si cei din ea sunt mateloti, haideti sa alegem un om politic acum si nu un golan din nou.
  In turul 1 voi vota cu Tariceanu iar in turul 2 voi vota cu Ponta. Punct.
  P.S.: am 29 de ani deci suntem apropiati ca varsta – iar cei cu care te inconjori sunt ori prea putini ori vad politica din ziare sau de pe internet, imi pare rau sa-ti spun asta dar nu mi-as incredinta viitorul pe mainile tinerilor din ziua de azi pentru ca ii vad cum traiesc si cum gandesc. Prefer pe cei mai batrani si cu experienta de viata !

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s