De ce ne sperie angajamentele?

Apare uneori acel sentiment de panică, care te face să fugi de orice angajament, de orice obligație. Ai impresia că dacă îți creezi astfel de ‘înțelegeri’, îți pierzi libertatea, că nu vor merge, că vei da greș inutil. Uităm, însă, adesea, cel mai important lucru. Nu ne-a obligat nimeni să facem anumiți pași. La un moment dat, au fost exact ce ne-am dorit. I-am perceput ca pe o dorință, nicidecum ca pe un angajament. Și așa ar trebui să rămână lucrurile. E normal să apară dubii, să apară întrebări de genul: dar va merge, dar dacă, dar nu ar fi mai bine să nu, dar oare ce se va întâmpla dacă da, cum mai schimb apoi situația, etc.

Ideea e că dacă ne punem astfel de întrebări, nu facem altceva decât să stăm pe loc. Și, cel mai important, nu vom afla niciodată ce s-ar fi întâmplat DACĂ am fi făcut acel pas.

Angajamentele sunt mai mult o noțiune, sensul cuvântului e cel care provoacă panică. Dar există șansa ca lucrurile chiar să meargă, și acele așa zise angajamente, să se transforme în pași înainte, care să aducă fericire și libertate deplină. Libertatea de a fi ales să mergi înainte, nu să stai pe loc punându-ți întrebări. Libertatea de a-ți duce la îndeplinire planul care te-a făcut să îți dorești acel lucru de la bun început.

Și cred că cel mai greu, atunci când vine vorba de angajamente, e să produci schimbarea. E ușor să îți dorești ceva, mai greu e să pui în practică. Pentru că orice decizie de a fi cu cineva, de a te muta cu cineva, presupune, înainte de orice altceva, să îți schimbi actuala casă, actualul mod de viață. Dar dacă vei fi mai liber cu altcineva și dacă se va dovedi o experiență de milioane?

Dacă? Dacă? Dacă? Nu poți afla răspunsul decât acționând! Nu e obligatoriu să fie minunat, poate să fie un eșec. Dar dacă se va dovedi a fi mai rău, poți oricând să îi pui punct. Doar e viața ta și acționezi mereu în funcție de ceea ce îți dorești. Important e să acționezi! 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s