Prețul demnității

Cu cât ar trebui să fii plătit ca să te lași călcat în picioare la locul de muncă? Care este, pentru tine, prețul demnității? Atenție, nu vorbesc de orgoliu! Lăsăm la o parte fițele și alte lucruri de genul și ne raportăm strict la situațiile în care angajații se lasă tăvăliți pe jos de către șefi.

Vreau să vă gândiți, fiecare, pentru ce sumă lunară ați lăsa să se întâmple acest lucru. Acum gândiți-vă dacă nu cumva ați făcut-o deja, în trecut, pentru mult mai puțin de atât. Găsim motive o mie: ne spunem că nicăieri nu e bine, că avem nevoie de job-ul acesta, că facturile nu se vor plăti singure și că din mândrie mori de foame.

Nu spun că soluția e demisia. Uneori, nici să te impui nu e soluția, în momentul în care îi vorbești șefului precum unui perete. Întradevăr, dacă renunți, facturile nu se vor plăti singure. Poți doar să mai rabzi o perioadă, dar fără să te plafonezi. Să ai răbdare să găsești ceva mai bun. Și să crezi cu convingere că vei găsi ce vrei! Caută încontinuu! Și nu căuta oriunde! Apropie-te cât mai mult de ceea ce îți place în realitate, de visul tău!

Ca o paranteză, revenind la ideea inițială, aceea a prețului demnității, majoritatea celor care se lasă terfeliți sunt cei care câștigă cel mai puțin, nicidecum cei cu salarii de top. Acesta e primul semn că undeva e o eroare. Cei care țin fruntea sus și își mențin spatele drept impun respect, fie și prin simpla atitudine! Iar aceștia vor fi cei care se vor realiza mai repede decât aceia obișnuiți să plece capul în jos, indiferent dacă sunt vinovați, sau sunt trași la răspundere pe nedrept. Șefii, mai ales cei incapabili, își refulează propriile neputințe dând vina pe angajați. Spun că cei din subordine nu își fac treaba și de aceea ei nu au rezultate. Dar uită care este de fapt rolul lor: acela de a-i ajuta pe subalterni, de a-i ghida, de a le da soluții pentru îndeplinirea obiectivelor. Și astfel revenim la diferența dintre un șef și un manager.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s