Cum rămâne cu rutina?

Toată viața, cei mai mulți dintre noi luptă pentru o fericire care nu va veni niciodată. Problema nu e că fericirea nu ar exista, ci că, respectivii, în realitate, nu luptă. Fiecare își spune că fericirea constă în ceva și că atunci când va atinge anumite obiective, va fi fericit. Dar majoritatea uită de drumul pe care îl au de parcurs până acolo. Se pierd în rutina vieții de zi cu zi și uită să își urmeze visul. Se duc la muncă, se întorc acasă, mănâncă ceva și adorm. Nu fac absolut nimic pentru ceea ce vor de fapt de la viață. Și, cel mai important, uită că până vor ajunge la acel end-line (dacă vor ajunge vreodată) trebuie să fie deja fericiți.

Să ne imaginăm următoarea situație. Scopul unei anume persoane este să câștige 100.000 de euro pe an. Prin muncă multă, presupunând că este unul din puținii oameni care chiar își ating obiectivele, după o perioadă, ajunge acolo. Și acum?! Iată targetul îndeplinit, dar dintr-o dată nu aduce satisfacția așteptată. Viața continuă în aceeași rutină, cu aceleași griji de zi cu zi. Mai mult decât atât, își spune că și-a fixat un țel prea jos. Dintr-o dată i-au crescut cheltuielile, întrucât și stilul de viață e diferit. Își spune că va găsi fericirea când va face un milion de euro pe an. Visează la iahturi, case, vacanțe în locuri exotice, dar nu pleacă niciodată nicăieri, deși și-ar permite, periodic, câte o escapadă. Uită să trăiască. Uită să ia, pur și simplu, ce dorește de la viață. Cu adevărat nu contează destinația, ci drumul până acolo.

Zilnic, trebuie să facem ceva pentru visul nostru. Dar zilnic, trebuie să fim fericiți. Pur și simplu! Pentru că afară e soare, pentru că cineva ne zâmbește, pentru că trăim, pentru că a mai trecut o secundă!

Ce am făcut eu azi pentru visul meu?! Am mai scris ceva, am mai zâmbit, v-am făcut și pe voi să citiți și să zâmbiți! 🙂

Advertisements

One thought on “Cum rămâne cu rutina?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s