Martirii din 2014

Toată treaba asta cu moaștele a mers un pic cam prea departe, cel puțin din punctul meu de vedere. Vedeam dimineață la știri cum de zile întregi, oameni bătrâni așteaptă la o biserică din Iași, pentru a pupa rămășițele pământești ale Sf. Parascheva. Aproape 100.000 de oameni s-au înghesuit, s-au călcat în picioare, în speranța unui miracol. De parcă violența din fața bisericilor ar da naștere minunilor. Ce mi s-a părut și mai cutremurător a fost faptul că mulți dintre ei au avut nevoie de îngrijiri medicale. Pentru a nu-și pierde rândul la coadă, au dormit în curtea lăcașului de cult, în ciuda temperaturilor scăzute din timpul nopții. Punctul culminant a fost decesul unei persoane!

Pe bune?! Chiar credeți că Dumnezeu asta vrea? Să muriți așteptând să pupați oasele unui sfânt?! Nu, cred că Dumnezeu ar fi mult mai fericit dacă ne-am ajuta mai mult unul pe celălalt, decât să ne călcăm în picioare în fața bisericilor. Cred că El ar fi mult mai mulțumit dacă ar vedea că ne duce un pic capul. Nu ne-a cerut niciodată să murim pentru El, din contră, ne-a cerut să trăim în pace.

Și, în plus, se spune că Biserică este oriunde El este chemat, scrie în Biblie. Și mai scrie să nu-ți faci chip cioplit. Și tot în Biblie, nu am văzut să se ceară pe undeva să pupi oase. Serios, acum, atât de mult am decăzut ca oameni, ca religie, încât ne omorâm în numele lui Dumnezeu?! Îmi amintesc de cruciade, de martiri, nu e prea mare diferența. Tot dovadă de barbarism dăm și acum.

În plus, chiar nu vă dați seama cine iese de fapt fericită din toată povestea asta? Tot Biserica – toți credincioșii care merg acolo au cumpărat minim o lumânare, plus icoane, cărți de rugăciuni etc. Ca să nu mai spun de cutia milei…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s