Nefericirea se vinde! Dar de ce?

Scrie de bine și vei fi admirat… pe moment, câteva minute, oamenii vor fi de acord cu ceea ce spui tu. Dar scrie de rău și atunci vei cunoaște, cu adevărat, succesul! Articolele negative, care aruncă cu noroi în diverse aspecte ale orașelor, oamenilor, etc au toate șansele să devină virale pe internet și să nască adevărate dezbateri în rândul comunităților afectate direct de subiectul articolului. Și totul se naște din frustrările oamenilor, din nemulțumirile lor adunate de-a lungul timpului, pe care le-au regăsit scrise de altcineva în câteva rânduri. Există și opusul: ești în total dezacord cu cele spuse acolo, dar pentru că e un subiect sensibil pentru tine, îl împarți în lumea largă, cu titlul generic ‘așa nu’. Și așa se face că oamenii încep să discute despre același subiect, să se contrazică, adesea să se jignească, nerespectându-și punctele de vedere diferite. Cu adevărat lucrurile urâte se vând, iar noi oamenii suntem de vină, că le cumpărăm. Presa face ce se cere pe piață. Degeaba ne plângem că vedem la tv numai morți, hoți și accidente, sau pițipoance fără creier. Subiectele astea au cel mai mare rating.

Faceți un experiment. Priviți cu atenție paginile voastre de facebook. Care din postări au cel mai mare număr de like-uri, share-uri și comentarii. E că cele care nasc controverse sau care au subiecte negative?

Și nu pot să nu mă gândesc ce anume din firea noastră umană face ca lucrurile să stea astfel. De ce nu putem să discutăm despre lucruri frumoase, să admirăm reușitele altora sau pur și simplu să dezbatem o piesă de teatru. E că ați ridicat o sprânceană când ați auzit de teatru și v-ați întrebat ‘cine în ziua de azi mai merge la teatru?’? Mergeți! S-ar putea să ieșiți de acolo atât de relaxați și de amuzați, încât să nu mai aveți chef să vorbiți de crime și alte nenorociri, ori să vă plângeți de orașul mizerabil în care trăiți!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s